Sandra <3 Iphone

"Sandra tager du Iphone att älska i nöd och lust?"
"Ja!!"
Sandra har hittat sin nya kärlek. En iphone! Grattis i efterskott förresten!


Hon har nyligen tonat håret brunt!<3

Veckans bild

Och redigerad:

Snön är här!


stav fel.

På städa inlägget så står det: aim, men det ska stå: som :) . skriver snart :)

Städa

Just nu så städar vi Sandras skåp. Det är sådär kul. Här kommer några bilder:


Alla saker!!!!! (på ett bord)



Vilma och Sofia som städar.



Här städar dem allt aim finns på bordet. Det kommer nog att bli bra :) undrar hur länge det kommer att vara så???? skriver snart igen :)

//Amanda

Veckans bild



Och när den är redigerad:
//Vilma

Elevensval

Hejsan svejsan.
Nu ska vi ha elevensval. Jag ska jobba med:

olika former i Eng.



matte läxa.

och sen kanske jag hinner att läsa:


den heter: Janis den magnifika.
Den är jättebra!!! (ett tips om du vill läsa) det var allt för denna gång men det kommer fler inlägg.
//Amanda

Utvecklingsamtal...

Hej där!
Klockan 15:30 ska man ha utvecklingsamtal... Kul? Vet inte... Vi ska hålla i våra egna samtal och det är jag lite orolig över. Jag har aldrig varit särskilt bra på att prata in för en grupp personer. Men, men. Det är bara jag, mamma, pappa och min mentor så det får helt enkelt ta och gå bra!

Sjuk strejk!

Någon mer än jag som inte "kan" (eller vill) vara sjuk?! Vad jag menar med kan är att man missar för mycket när man är sjuk! Tips för förkyldningsbotning: Täppt: Gör eller köp saltvattens nässprej. Använd inte vanlig hela tiden, då torkar du ut näsan! Hals ont: Koka te och drick det varmt med honung!
Snuvig: Rinner näsan hela tiden? Koka vatten i en vattenkokare/kastrull. Häll vattnet i en skål, luta ansiktet över skålen och ha en handduk över huvudet och skålen. När all ånga försvunnit kan du ta upp huvudet. Snyt dig och voilà! Inget snor i näsan!
Huvudvärk: Ta en huvudvärks tablett! Lätt! (Eller vila, ta frisk luft och drick vatten.)
Feber: Ungefär samma sak som huvudvärk. Eftersom ex. Ipren och Alvedon sänker febern.
Hosta: Hosta ut! (Inte på någon bara!) Kroppen hostar ut basiluskerna så ta inte medicin som stoppar hostan. Då har du ju kvar alla basilusker i kroppen!
Fast om du sover oderntligt, äter rätt, är ute lite om dagen och undviker att vara väldigt nära folk som nyser och hostar så ska du nog hålla dig frisk och kry! Och ett annat tips jag läst (tror det var från typ någon sjuktidning) är att äta mycket färgglada bär, frukter och grönsaker som: blåbär, paprika och apelsin. Hoppas mina tips hjälper lite grann!
Källor (bilder): http://frumotherwoman.blogspot.se/2011/11/sjukstuga.html, http://www.canstockphoto.se/tecknad-film-n%C3%A4sa-5174804.html, http://verklighetsguiden.blogspot.se/2011/01/tips-mot-huvudvark.html, http://marbie.se/2012/09/12/haller-pa-att-bli-forkyld/feber/, http://maiplu.se/2010/november/varfor-sova-nar-man-kan-hosta-hela-natten.html, http://www.skane.se/sv/Webbplatser/Skanes-universitetssjukhus/Organisation-A-O/Den-viktiga-maten/Kort-naringslara/Frukt-och-bar/ (+ redigerad av mig)

Sjuk

Hej...
Hejsan...
Hellu...
Jag är sjuk... Det är så tråkigt! Egentligen skulle jag ha gjort ett matte prov idag men jag hoppas att jag får göra det någon annan dag... 
Jag borde kunna skriva ett jätte långt inlägg men jag har ju inget att skriva om...
 
Kanske kan jag skriva om:
Att många personer i USA köper vapen från vapen butiker. Varför? Jo, de är rädda att Obama ska säga att bara ex. militärer får köpa ut vapen. 
En annan grej i USA är att två (tror att det var två) delstater vill skilja sig från landet bara för att de blev missnöjda med valet. Men förra gången det hände (att en delstat ville skilja sig från USA) blev det inbördes krig... 
Aja,vi får se hur det går...
Jag är inte riktigt säker om det stämmer det där med delstaterna men det är en grej jag hört. :)

...

...

Magsjuk? Matförgiftning? Migrän?

Det som jag skrev om i mitt tidigare inlägg handlade om att jag var magsjuk. Det var jag icke. Då trodde vi att det var matförgiftning. Men sedan kom vi fram till att det kanske var migrän. Vi får se om det händer samma sak igen eller inte. Om det gör det ska vi typ uppsöka en läkare...

Magsjuk!!!

Jag är magsjuk! Så trist...
Egentligen skulle jag ha hjälpt Ebba att anordna ett party men när hon hade slutat ringde hon på hos mig. Redan då kände jag mig lite halvdålig. PÅ SO:n (Min sista lektion) kändes det som om jag hade en vit fläck framför ögonen...? Jag kunde inte läsa och såg inte vad jag hade skrivit....
Det var tur att jag sa till Ebba att jag inte kom för ungefär en timme efter hon gått spydde jag. Eftersom jag tagit en huvudvärks tablett har den kraftiga huvudvärken försvunnit iaf...:/
Aja hejdå!
 
 
 
PS: Grattis till världens gulligaste lillebror (och alla andra som heter Tedpr(Teo)/Teodora(Teo) i mellan-/förnamn) på namnstagen. Grattis TEO! :) <3
 

Inte ensam del 3

Polis kvinnan i uniform börjar snabbt fråga ut mig. Jag försöker svara så kortfattat som möjligt. Jag har ingen aning men att jag sitter brevid ett lik och håller i en revolver ser nog inte så bra ut.
" När kom du hit? Klockslag?" frågar hon.
"Omkring halv sju tror jag, jag har ingen klocka." Svarar jag sanningsenligt.
"Varför uppe så tidigt?"
"Jag tycker om att ta morgon promenader men jag brukar ofta försova mig under hela morgonen så idag satte jag på ett alarm". Jag ljög. Hoppas det lät riktigt i alla fall. Polis kvinnan klottrar ner något på sitt block medan två andra poliser sätter ut blå-vita band i skogen.
"Hur fick du tag i den?" Undrar hon och pekar på revolvern som hon har i en plastpåse.
´"Eh..." Nu måste jag hitta på något snabbt. Jag vill inte att min storebror ska bli skyldig. "När jag gick promenaden så hittade jag den här i stadsparken. Folk hade tittat på den och tagit upp den men ångrat sig. Det kanske ser skumt ut. Men när parken var så gott som tom tog jag upp den och tänkte gå till er på stationen. Men jag tänkte ta genvägen genom skogen och hittade henne" säger jag och pekar på flickan. Poliskvinnan nickar men verkar inte riktigt tro mig.
"När du sa att andra la märke till revolvern....Kände du igen några?" undrar hon.
"Nej, jag har precis blivit placerad här." svarar jag. Jag talade sanning. Jag blev nyligen placerad hos Kattis och känner inte igen någon från den här staden.
"Du kan åka med oss till stationen så frågar vi ut dig mer." säger hon och gör en gest mot polis bilen som står parkerad på skogs vägen.
Jag nickar och hon öppnar dörren till baksätet.
"Har du något nummer till din målsman?" Undrar hon. Till Kattis. Hon kommer bli galen men jag kan inte ljuga om allt så jag ger henne numret och hon stänger igen dörren.
 
----------------------------------------------------------------------------------
 

Ingen bra titel

Helllllllu!!!!!
detta är det tråkigaste inlägg jag någonsin gjort så du kan sluta läsa nu om du redan är uttråkad. Mobilen har varit avslagen hela dan pga den inte hade något batteri. Men nu när jag laddar den får man vänta i tjugo minuter för att se vad mina sex vänner skrivit i konversationen:)
Jag har haft både musikal och teater i kallhäll. På söndag blir det teater i kungsängen och sedan kallhäll. Fullt upp!;)
Hej så länge!

Tisdag.

Hejsan.
Jag har haft lite och göra igår. Jag, Ebba och Vilma var hemma hos mig och så sminkade
vi Ebba lite överdrivet :) (kommer en bild) Så vi hade lite kul :).
 
Jag kom på nu när jag satt vid datan att jag inte har skrivit om i tisdags, så jag gör det nu :) .
Jag fick rida en häst som heter Cabomba. Han är 180 i mankhöjd. (= en mäniska som är 180)
Vi hade Dresyr på lektionen och det gick välgigt bra!!
Och så här ser han ut:
 
 
 
Med det sakt så önskar jag er en fortsatt trevlig dag!!! :)
 
 
 
 

Grattis!

Grattis Obama!

Källa(bild): cdn.inquisitr.com/wp-content/2012/11/obama-funny-smile-e1352158403842.jpg

Ha det bra i fyra år till som president!
//Vilma

Romny VS Obama

Just idag pågår valet i USA. Vem tror ni vinner? Vem hoppas ni på? Jag tror Barack Obama vinner, vilket jag hoppas på. På lilla aktuellt sa de att en undersökning visar att det är väldigt jämt men att Romney ligger lite under.
Men Obama lovade att förbättra USA's ekonomi, men det har inte visat något resultat för många. Däremot är Mitt affärsman och vet hur man handskas med sådant. 
 
 
Fakta om Obama:
Ålder: 51
Yrke: Prestident (tidigare advokat)
Bor: I Vita Huset i Washington DC
Parti: Demokraterna
¤ Han har infört sjukförsäkring - Fler har råd att gå till doktorn
¤ Han och hans parti vill att de rika ska betala mer i skatt än de fattiga (Bra/Dåligt?)
¤ USA's första mörkhyade ledare!
 
Fakta om Romny:
Ålder: 65
Yrke: Affärsman
Bor: I Boston
Parti: Republikanerna
¤ Hans parti tycker att man ska ta bort sjukförsäkringen eftersom det kostar så mycket och landet har redan stora skulder.
¤ Mitt vill att alla ska betala lika mycket i skatt
 
 
Källa: Kamrat PostenLilla Aktuellt, http://billigausaresor.se/
 
 
 
 

Inte ensam - del 2

Ljudet ringer fortfarande i mina öron. Är jag död? Varför känner jag ingen smärta? Varför står jag fortfarande upp? Jag sveper med blicken över gläntan. Där. Där på marken ligger en flicka med ett stor rött hår svall. Jag springer fram till henne. Om jag är ett spöke borde hon inte märka mig.
Flickans ögon är slutna. Nu ser jag att hon inte alls har rött hår. Hennes blonda hår har färgats rött av blod. Hon hade hunnit hit innan mig med samma tanke. Självmord. Jag sitter bredvid henne och känner mig som förlamad. Varför var inte jag först? Varför för jag inte pipan mot min tinning som hon hade gjort? Plötsligt börjar jag skratta. Högt, gällt och intensivt. Jag förstår inte varför. Har jag blivit knäpp? Jag slutar tvärt. Ett kvist har blivit bruten. jag höjer revolvern men innan jag sveper fingret om avtryckaren igen ser jag blå ljus och en man med barsk röst säger åt mig att släppa mina vapen. Vapen? Jag har väl inget vapen? Bara...Revolvern. Nej aldrig att jag släpper den!

----------------------------------------------------------------------------------------

Det var andra delen. Tips på fortsättning? Kommentera!


Inte ensam - del 1

Jag vet exakt vart den ligger. Jag vet exakt vart jag kan vara utan att någon hör. Jag vet vart jag kan vara ensam. Om Kattis hus ändå inte hade varit så lyhört skulle det varit lätt att hämta den från min brors byrålåda men nu är det svårt. Att min bror märker mig spelar ingen större roll men om Kattis gör det... Då flyttas jag säkert. Bort från min bror, bort från den.
Sakta smyger jag in i Johns bäcksvarta rum. Jag hör hur djupt han andas och hur han vänder sig i sängen. Trä golvet från 50 talet knarrar under mina bara fötter. Väl inne i min brors rum slår jag i lilltån i benet på hans skrivbord. Jag får ur mig ett kväft och läte. John vänder sig i sängen igen. Han är på väg att vakna. Helst vill jag vara i skogen när han öppnar ögonen för att bemöta en ny dag. Jag måste vara tystare. Jag fortsätter in i rummet. Saktare nu. Genom de små gliporna i persiennerna kan man se solens första strålar dansa fram på byråns blanka yta. Nyckeln ligger under sängen. Jag såg det när jag städa hela huset på kommando. Den lilla nyckeln ligger nu i min bleka handflata. Lådan öppnas med ett nästan ljudlöst klick. Lådan är trög att få ut men det visste jag sen innan. Om man lyfter upp den lite går det lättare. Bakom askar och pennskrin ligger den. Revolvern.Man skulle inte se den om man inte visste vart den låg. Jag känner den svala ytan på den. Ett svagt pirrande bubblar upp. Jag lyckades. Nu håller jag i den. Så mycket jag försökt men misslyckats men nu, nu grejar jag det. Att ta sig ut ur rummet är lättare men ändå slår jag i tån.
***
Att gå i skogen i ett halv dunkel är ingen konst. Jag hoppar lätt över stenar och rötter. Hur många gånger har jag inte gått här? Jag kramar den laddade revolvern hårt. I gläntan är allt knäpptyst. Fåglarna har inte riktigt vaknat än. Jag ställer mig i den mossiga gläntan och suger in den friska vår luften och känner fukten av mossan kyla ner mig. Jag sluter ögonen. Höjer revolvern mot tinningen. Slår pekfingret om avtryckaren.
PANG!

----------------------------------------------------------------------------------------

Andra delen kommer snart!

 

Vad jag har gjort under några dagar

Hejsan.
Sorry att jag inte har skrivit på ett tag :S.
Men idag tänkte jag skriva om lite allt möjligt!!
I tisdags så kom jag hem från Dalanrna och så var jag med Ronja (en kompis) i stallet.
det var ganska pirrigt för att det var hoppning :), det gick ganska bra. (jag höll på att ramla av)
Men det som gjorde mig lugnare var att jag skulle få rida min favorit häst: Silas. Och han ser ut så här:
 
 
Han är så fin!!
 
I onsdags: Var jag med Alice och så sov jag över hos henne :) . Vi höll på med schleich hästar och så spelade vi minecraft det var jättekul :).
 
I torsdags så var jag hos Alice och så¨höll vi på med samma saker :)
 
Idag: Så ska jag vara med min kompis Cissi och så ska vi vara hos mig :).
 
Det var allt för nu skriver sen igen. :)